Защита на потребителите
Новини
Днес е празникът на Община Струмяни!
07.04.2020

 Празничен поздравителен адрес !

Уважаеми жители на община Струмяни,

Скъпи съграждани,

Днес е празнична дата – 7-ми Април – Празникът на община Струмяни!

Традиционно в този ден се събираме заедно всяка година, за да се поздравим, да се насладим на прекрасното народно творчество на нашите самодейци, да се порадваме на постиженията на нашите деца, да пеем и да танцуваме и да си спомним от къде идваме и накъде сме се запътили.

Тази година обаче е необичайна за всички. Живеем в условия на извънредно положение, което за мнозина от нас е непреживявано до сега. Време трудно, време на социална изолация и за съжаление време на големи изпитания и лишения.

Може би не се усещаме празнично и нямаме желание за наздравици, но въпреки това сме длъжни да намерим сили и да имаме надеждата за по добрия утрешен ден.

Можем и трябва да потърсим онези здрави основи, които са завещани от предците ни, чийто свидетелства откриваме покрай нас и вътре в нас. Да потърсим вярата, да потърсим силата на българския ген и непоколебим дух, който се е справял с всички превратности и исторически изпитания. Убеден съм, че и този път ще преодолеем заедно невидимата заплаха с която се бори целия свят. Вярвам, че намирайки доброто в себе си, с присъщата на всички ни съпричастност и  взаимопомощ, ще излезем по-силни и по-мъдри от тази криза и от това житейско изпитание.


Предстоят ни много неща занапред - заедно да строим нови улици и тротоари, да откриваме нови социални центрове, работим и по процедури за изграждане и откриване на новия гранично-контролно пропускателен пункт, ново осветление в пет села, коригиране коритото на река Цапаревска и река Каменишка и още много и много важни неща. Но за да ги има, трябва да ни има и нас. Да бъдем здрави, да бъдем по-мъдри и по-смирени, по отворени за взаимопомощ и солидарност.

Да си помагаме взаимно, всеки според възможностите си и да бъдем съпричастни.

Най-сърдечно пожелавам с настъпването на красивите пролетни празници Лазаровден и Цветница и в навечерието на един от най-почитаните християнски празници – „Възкресение Христово“ – да донесат в домовете ни повече здраве, мир, любов и надежда, повече вяра и смисъл да бъдем заедно и да създаваме по-добрия утрешен ден.

 

И нека в тези дни на изпитания и трудности, да запазим вярата и силата на несломимия български дух, така както той е съхранен от нашите предци в Домовете на вярата по нашите земи.

 

По повод празника и светлите християнски празници Ви представяме специална тематична поредица

„Домовете на вярата в община Струмяни!"

Първият епизод вижте тук: https://arcg.is/1efWfK

 

Честит празник!

ЕМИЛ ИЛИЕВ

Кмет на община Струмяни

 

07.04.2020 г. 


Translate/Select language
 
Търсене
Бюлетин Култура на фокус
Община Струмяни - карта
Преоткрий България
Структурни фондове на ЕС