Защита на потребителите
Спорт
СПОРТ И СПОРТНА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА СТРУМЯНИ
 /assets/selected/ploshtadki/DSC01351-1.JPG
  • Футболен клуб „Малеш”, с.Микрево е сдружение с нестопанска цел, регистрирано с решение на Благоевградски окръжен съд.
Целите на клуба са:
- популяризиране и развиване на детско-юношеския футбол;
- подпомагане спортните занимания на гражданите;
- съдействие на други спортни организации за организиране и провеждане на състезания по футбол и други спортни прояви;
- съдействие за изпълнение на програмите на държавните органи в областта на спорта и на БФС за развитието на футбола;
- да участва в областни, национални и международни състезания и прояви.

Органи на управление:
1. Общо събрание
2. Управителен съвет: Ивайло Йовев, Кирчо Димчев, Симеон Милчев.
3. Председател на Управителния съвет и представляващ клуба – Ивайло Йовев.

Контакти: Споертна база с. Микрево, П.К. 2826, общ. Струмяни, обл. Благоевград.
Отбора на „Малеш-1940" с. Микрево участва в турнирите на БФС и IV-та лига на област Благоевград.
- Футболният клуб разполага с 65 деца в 3 детски гарнитури:
- Деца родени 2001 участващи в първенството на ЗС – на БФС Област Благоевград:
- Както и с две подготвителни групи деца родени 2003 и 2005г.
- За последните 4 години ДЮШ „Малеш-1940” даде началното обучение на над 7 деца , които вече се състезават в редиците на ОФК „ПИРИН” Благоевград , както и ФК „ПИРИН 2001” Благоевград.
 
От 4 години в Община Струмяни се провежда Международният турнир по футбол за деца „Мини Футболна Магия”, където вземат участие отбори от България, Гърция, Македония, Сърбия. В турнира участват грандове като ПФК „ЦСКА” София, ПФК „Левски” София, „ПАОК” Солун, „Арис” Солун, „Вардар” Скопие, ПФК „ Ботев” Пловдив както и много други силни футболни академии за деца от Балканите.
 /assets/Aktualno/2015.06.08/IMG_1144-001.JPG
  • ХАНДБАЛЕН КЛУБ “ИЛИНДЕНЦИ”, С.ИЛИНДЕНЦИ
Хандбалният отбор е сдружение с нестопанска цел.

Основните дейности са:
- подготовка на висококвалифицирани състезатели;
- организира тренировъчен процес на спортни групи, звена, школи, отбори;
- организира вътрешно-клубни и други състезания;
 /assets/Aktualno/2015.12.14/DSC02020.JPG
Правила относно възникване на членство – член на клуба може да бъде всяко физическо или юридическо лице от страната или в чужбина, ако подаде молба за членство, плати членски внос. Членството в клуба се регистрира и утвърждава от Управителния съвет, след подадена писмена молба, в която кандидатът заявява, че приема целите на клуба, съгласен е и ще изпълнява разпоредбите на Устава.
 
Дейността по развитието на хандбала в Илинденци започва през есента на 1972 година от учителите Петър Петров и Кирил Кюров.
Първоначално е сформирана група от деца, а през 1981г. е съставен и мъжки отбор.
Първата среща на отбора е проведена през 1973 г. с отбора на с.Джигурово, която завършва при резултат 7:2 за отбора на с.Илинденци.
През 1974 г. отбора участва в окръжно първенство и се класира на второ място. Иван Славчев Нотев привлича вниманието на специалисти и участва в подготовката на националния отбор ръководен от Божидар Багацев. През 1975 г. отбора печели първо място в окръжното първенство след което отбора заминава на състезание за Трудовец. Там побеждават домакините с 16:12, но претърпяват загуба само от отбора на с.Болярци.
През 1979 г. отбора печели сребърен медал. Румен Илиев Димитров е обявен за най-добър състезател, а Димитър Христов за най-добър вратар.
През 1988 г. мъжкия отбор участва в квалификационен турнир в гр.Гоце Делчев за влизане в “Б” група.
През 1989 г. отбора се класира за втори път за финалите и печели второ място.
През 1990 г. в гр.Угърдин се проведе квалификационен турнир за “Б” група, където отбора се представя много добре. От този момент до сега отбора се състезава в “Б” група.
Децата до 12 и 14 годишна възраст са редовен участник на Държавни финали.
През сезон 1993/1994г. момчетата до 12 години играят на финал за третото място срещу отбора на Българене в гр. Бургас, който губят и се класират на четвърто място в България.
През следващия сезон същите тези момчета, но вече в по-горната възрастова група – 14 годишни, на държавните финали в гр. Гоце Делчев печелят шесто място. След този период децата се представят колебливо, но във всеки един момент могат да изненадат и най-добрите.
Изключително успешен за децата на ХК „Илинденци” е сезон 2006/2007г., когато момчетата до 12 и 14 годишна възраст участват на държавен финал в гр. Варна и представят достойно своя отбор, като и двата отбора се класират в Топ 10.
Мъжкият отбор е редовен участник в Б-група, зона Витоша на държавното първенство по хандбал.
На няколко пъти отбора печели право на участие в А-група, но не участва поради липса на зала, задължително условие за участие в А-група.

Отборът на ХК „Илинденци” провеждат тренировките си на новопостроената спортна площадка намираща се в парк Байкал и играе домакинските си срещи в „АРЕНА ПЕТРИЧ” гр. Петрич. Треньор на ХК „ИЛИНДЕНЦИ” е Илия Башлиев, който е дългогодишен състезател на клуба с много опит. Въпреки това обаче отбора показва добра игра и постига добри резултати, благодарение основно на подкрепата на Кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев.
 
 /assets/selected/koleden turnir/DSC01964.JPG/assets/selected/koleden turnir/DSC02094.JPG/assets/Aktualno/2014.05.10/IMG_2489.JPG/assets/Aktualno/2012.05.22/DSCF3429.JPG
Translate/Select language
 
Търсене
Бюлетин Култура на фокус
Община Струмяни - карта
Преоткрий България
Структурни фондове на ЕС