Защита на потребителите
Новини
В „Нощта на музеите“ – децата на община Струмяни преживяха забавна разходка в Археологическия музей и Епископската базилика в гр.Сандански !
17.05.2019

По повод Европейската нощ на музеите и като част от програмата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Струмяни, бе организирана културно-развлекателна екскурзия на 18.05.2019г. за децата от община Струмяни.

Те посетиха и разгледаха с голям интерес находките и артефактите, съхранявани в Археологическия музей на гр.Сандански . На децата бе изнесена беседа от професионален екскурзовод , който им разказа живописни и интересни факти от историята на града и околностите му. Като част от „разходката в миналото", децата разгледаха и уникалната Епископска базилика, превърнала се в символ на славното минало на слънчевия курортен град.
Приятна емоция преживяха малчуганите и при срещата със смелия тракийски вожд Спартак,ръководител на най-голямото въстание на роби в древната Римска империя.Чрез виртуална холограма той застана пред тях и им разказа за своите подвизи и
интересни преживявания от една отминала епоха.
/assets/Aktualno/0.2019/05.18/1-18.05.2019.jpg
/assets/Aktualno/0.2019/05.18/1-18.05.2019.jpg

Translate/Select language
 
Търсене
Бюлетин Култура на фокус
Община Струмяни - карта
Преоткрий България
Структурни фондове на ЕС