Новини
СТОТИЦИ ДЕТСКИ СЛЪНЦА ОТ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ ИЗГРЯХА В ДВОРА НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА В МИКРЕВО ПОСЛУЧАЙ ПЪРВИ ЮНИ И ОТКРИВАНЕТО НА НОВИТЕ ПАРНИ ИНСТАЛАЦИИ
03.06.2014
В навечерието и послучай първи юни кметът на Струмяни Емил Илиев и кметът на македонската община Василево –Ванче Стоянов официално прерязаха лентата на поредната , голяма реконструкция и модернизация на детските градини в община Срумяни – изграждане на парни инсталации за 199 хил. евро.
За целта цяла група с родители и учителки пристигна от детската градина от с. Василево, посрещнати от деца в народни носии – с китка здравец. В украсения с балони и знаменца двор на Обединени детски заведения „Патиланци” децата на Струмяни, Илинденци и Микрево , и техните приятелчета от с. Василево сътвориха невероятен празник.
Отец Васил Котев благослови новата придобивка и направи водосвет за здраве, кметовете на двете общини поздравиха децата и родителите и направиха символични подаръци.
Децата пяха, рецитираха, танцуваха, бурно аплодирани от възторжената публика. Българче и македонче разрязаха огромна торта, която стигна до всички, а клоунът Бобо /актрисата Бистра Дживджорска/ хванаха децата на хорце.
„ Този празник за нас е двоен. – каза Емил Илиев. Днес празнуваме деня на детето, но и една модернизация, която значително ще повиши условията на живот на нашите деца. Днес съм особено горд, че подписахме договорите за инвестиции в спортната и детска инфраструктура за близо 5 милиона лева. Това са инвестиции в младите, да се раждат деца, да се задържат младите в общината и да има по-добро бъдеще.”
Translate/Select language
 
Търсене
Община Струмяни - карта
Какво смятате за новата визия на сайта?