Защита на потребителите
Новини
ГРЪЦКИЯТ„ПАОК” СОЛУН – ШАМПИОН НА ТРЕТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА ДЕЦА „МИНИ ФУТБОЛНА МАГИЯ”- МИКРЕВО
18.05.2014

България е голяма с такива турнири, тези  деца трябва да се срещат често, да играят често, трябва  да обменяме опит, да трупат опит и така да изграждаме футболистите, сподели треньорът на детския тим на ЦСКА Роман Тафраджийски

 

Левски София грабна сребърните, а Ботев Пловдив - бронзовите медали

 

Осем силни отбора по футбол от три държави на 16,17 и 18 май мериха сили на стадиона в Микрево.  За третото място  на терена се изправиха един срещу друг миналогодишният победител на турнира - Ботев – Пловдив и ЦСКА София като отборът на Ботев – Пловдив надигра съперника си с 4:0.

Изключително силен мач очерта финала на турнира. ПАОК – Солун, Р. Гърция и Левски София изиграха красив мач, завършил с възторжените родителски възгласи на гръцки език, които приветстваха своите деца като шампиони  при 2:0 резултат.

„ Атрактивна публика, перфектна организация, коректно съдийство и страхотно силен турнир. „ – това са малка част от суперлативите на родители, треньори, спортни величия между които Димчо Беляков, Огнян Атанасов, първият треньор на Христо Стоичков, Георги Петров – Чори и др.

Купата за най-добър вратар на турнира грабна Кире Новаков от отбора на Македония – Брегалница, Щип, най-добър защитник стана  Илиян Йосифов от Левски, Емил Ценов от ЦСКА грабна купата за най-добър халф, голмайстор на първенството с 5 гола – Статис Кизидис от ПАОК, Гърция.

На осма позиция е отборът на Вихрен Сандански, воден от Тодор Мечев, седми станаха домакините Малеш 1940 – Микрево с треньор Методи Тушев, шести – Мечетата Петрич на Ивайло Хаджигаев, пети- Бергалница Щип, четвърти останаха ЦСКА – София, трети – Ботев Пловдив. Сребърните медали взеха Левски, а златните и купата– ПАОК Солун.

 „Радостен съм да ви приветствам с финала на големия спортен празник на деца, публика и спортни деятели. – каза в приветствието си кметът на община Струмяни Емил Илиев . - Финалът е начало на много приятелства, спортни кариери и върхове. Смисълът на този турнир е в идеята за спортменството и благородната кауза. Честити награди! – каза още кметът и ритна две топки с автографите на спортните величия към възторжената публика.

С връчването на купата на турнира, капитанът на гръцкия отбор целуна купата и отборът затанцува около нея.

„Много силен и добре организиран турнир. – споделиха родители на Ботев Пловдив. - Ние присъствахме и в миналогодишния, но с всяка година ставате по-добри.” А родителите на ЦСКА бяха най-атрактивната публика – с тъпан и вувузели, със знаме и емоционално се открояваше и агитката на ПАОК – Гърция.

„Всички хора, пряко свързани с организацията на турнира,  са направили необходимите корекции и тази година турнирът  изглежда по друг начин, организиран на доста по-високо ниво: организационно и футболно, с две думи – силен турнир. – сподели треньорът на ЦСКА Роман Тафраджийски -  Още малко  корекции по игрището  и може да се сравнявате в организационен план с най-добрите. От мое име, от името на родителите и спортистите  искам да изкажа благодарности към всички хора на общината и към този турнир. България е голяма с такива турнири, тези  деца трябва да се срещат често, да играят често, трябва  да обменяме опит, да трупат опит и така да изграждаме футболистите. Всичко е детско, чисто, играта е водещото нещо.  Никакви забележки към съдийството, всеки отбор имаше необходимите условия  за да отсее своите грешки и недостатъци, своите силни страни,  високо ниво, качествен турнир, отборите  са подготвени.”

Борче Коцев е родител от Щип, Р. Македония, който е изключително доволен от участието на детския отбор в турнира, защото е силен, добре организиран, много качествен  - с яки отбори и се надява, че и следващата година ще присъстват. „Се е добре организирано и на  високо ниво.” – каза още той.

Родителка –левскарка сподели, че децата се чувства перфектно, защото организацията е перфектна.

Треньорът на Левски Красимир Петров сподели възхищението си от организацията като направи забележка за терена.

„Ние също благодарим за поканата, която ни отправихте. – сподели треньорът на ПАОК, Василис Камарас, който заедно с Йоргос Проскинитополус ръководят отбора. В Тесалоники имаме три детски отбора на много високо ниво, децата имат перфектни условия на работа. В школата имаме над 300 деца, но такива турнири са полезни и аз пожелавам на децата спортисти да гледат напред, да усетят как футболът сплотява и това може само да ни радва - за едно дълготрайно приятелство. Футболът е живот.”

Ивайло Хаджигаев е треньор на „Мечетата Петрич” и сподели радостта от това, че са на турнира в Микрево. „ Супер е организацията, супер е отношението от организаторите, отборите, които присъстват са много подготвени, много по-подготвени от нас, но това са школи, от които  можем да се поучим. Казах и на децата в съблекалнята, че ние  в този турнир излизаме като победители: дойдохме, видяхме, победихме. Нищо, че не записахме точки, спечелихме като се поучихме от отбори като Ботев, ЦСКА, Левски, ПАОК.” – каза още треньорът на Мечетата.

Нито един отбор нямаше забележка към организацията и организаторите, а това означава добре свършена работа. – сподели организаторът на турнира Йордан Тушев, специалист по спортни дейности в община Струмяни.” Трудностите са финансови, но благодарение на кмета г-н Илиев,който  застава твърдо зад нас, зад идеята тези 200 деца и техните родители от всички краища на България, Гърция и Македония да участват в голямо спортно събитие. За три дни Микрево се превърна в спортен център. Надяваме се догодина да имаме отбори от Румъния, Сърбия и Турция , за да стане мини футболна балканиада.”

Детският футбол в Микрево се развива и ние се радваме, че работим само с местни кадри. – каза треньорът на Малеш Микрево Методи Тушев. Нивото ни е доста добро на база кадри, защото в полезрението на селекционерите на големите грандове са влезли наши деца.  Хубаво, че се равняваме с големите и това е смисълът – да отваряме път на младите.

Магията на детския футбол на третия международен турнир „Мини футболна магия” остана във всички: в организатори, домакини, гости, спортисти, публика. Мисията на турнира е успешна: спорт и приятелство без граници.

Translate/Select language
 
Търсене
Бюлетин Култура на фокус
Община Струмяни - карта
Преоткрий България
Структурни фондове на ЕС