Защита на потребителите
Новини
100-ият УЧИЛИЩЕН ЗВЪНЕЦ БИ ЗА УЧИЛИЩЕТО В С. МИКРЕВО, ОБЩИНА СТРУМЯНИ
15.09.2023
 
Днес 15 СЕПТЕМВРИ 2023г. училищният звънец за стотен път удари и събра в двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Микрево нетърпеливите първокласници и техните родители и близки, пораснали ученици и усмихнати преподаватели надарени с цветя, представители на Общинската администрация Струмяни, кметове от общината и гости от други институции.
Както повелява традицията Новата учебна 2023/2024 г. започна с тържествено посрещане на училищното знаме под звуците на националния химн на Република България – „Мила Родино“, последвано от приветствено слово на г-жа Лиляна Велкова - директор на училището.
Приветствени думи за откриването на новата учебна година, отправи и заместник-кмета на община Струмяни г-жа Петя Тасева от името на кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев.
Тържественото откриване на новата учебна година продължи с празнична програма от песни и танци, подготвени от най-малките - настоящите първокласници и мажоретния състав в училището.
По традиция на входа на училището с вкусна питка с мед и сол, всички ученици, преподаватели, родители и гости бяха поканени в класните стаи за първите учебни и организационни занятия.
Най-развълнувани бяха първокласниците прекрачвайки за първи път училищния праг и встъпвайки за първи път в класните стаи.
Заместник-кмета на община Струмяни г-жа Петя Тасева поздрави учениците, учителите и техните родители по повод първия учебен ден – 15-ти септември. Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението, усмивките и очакванията на цяла година пред себе си. Този ден е различен от всички други празници, защото независимо дали си още в училище, или отдавна си затворил вратите му зад себе си, трепетът, смисълът и важността на 15-ти септември винаги остават в сърцето. На датата 15-ти септември винаги изплуват спомени и весели истории, денят е пълен с амбиции, с мечти и дори мъничкото притеснение, което се прокрадва, но се стопява от прегръдките на приятелите, които не си виждал цяло лято, в усмивките на колегите и в празничните лица на родителите.
Г-жа Тасева пожела на учениците да бъдат здрави, да бъдат смели в мечтите си, да не се страхуват, а да се впуснат в нови и непознати пътешествия в света на познанието и науката, да достигат нови върхове и да откриват все по-широки хоризонти.
Към учителите, г-жа Тасева отправи огромна благодарност за всеотдайния им труд, подкрепа и обич, с които даряват най-голямото ни богатство – децата. Пожела им да бъдат здрави и да продължават с професионализъм, съчетан с мъдрост, доброта и търпение, да отстояват и съхраняват традициите на българското образование.
На родителите г-жа Петя Тасева пожела да бъдат търпеливи и да помагат на своите деца, да бъдат до тях в тези първи стъпки на познанието и никога да не спират да им показват неговите красоти.
В празнично украсените класни стаи първокласниците получиха подаръци от кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев.
НА ДОБЪР ЧАС И УСПЕШНА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА!
Translate/Select language
 
Търсене
Община Струмяни - карта
Какво смятате за новата визия на сайта?