Защита на потребителите
Новини
7-ми април - Празник на Община Струмяни
07.04.2021

 

Уважаеми жители на община Струмяни,

Днес е 7-ми Април“. Време в което традиционно се събираме заедно и се поздравяваме по повод празника на община Струмяни.

Тази година обстоятелствата, предвид въведените противоепидемичните мерки, отново не ни позволяват да се поздравим по традиционния начин – да се насладим на празничните концерти, представящи нашия пъстър фолклор, палитрата от танци на нашите деца и ученици, изложбите и конкурсните състезания, спортменските изяви по стадионите и спортните площадки.

Отново нямаме възможност да се съберем заедно на площада, да поговорим, да се похвалим с това, което сме направили по изминатия път до момента и да помечтаем заедно за това, което още ни предстои да съграждаме.

Въпреки трудностите и предизвикателствата през отминалата година, ние не сме спирали да работим, да се борим и да надграждаме това което сме започнали. Продължаваме укрепването на река Цапаревска в село Микрево, започнахме строителството на Център за обществена подкрепа в кв.Нова Махала и изграждането на нов информационен център в село Микрево. Успешно завършихме първия етап - строителството на четири нови социални услуги в село Каменица – центрове за грижа за лица с психични разстройства. Паралелно с това, в по-големите населени места вървят ремонти по улици, канализация, гробищни паркове, градинки и други. Огромни усилия полагаме и в посока изграждане на пречиствателна станция за отпадни води на територията на община Струмяни, както и работим по всички направления за изграждане на нови водопроводни съоръжения и рехабилитацията на стари такива, съществуващи в територията на нашата община.

Развиваме партньорства чрез трансграничните програми ИНТЕРРЕГ - България-Гърция и България-Северна Македония и разбира се с много  други страни и макар, че движението и социалните контакти бяха сериозно затруднени през отминалата година, не стихва нашето търсене за партньорства, приятелства и полезни контакти.

Да не забравяме, че предстои все още много работа и дейности преди отварянето на дългоочакваният гранично контролно пропускателен пункт Клепало-Берово с Република Северна Македония.

Предстоят и още и още неща, които да бъдат съграждани, създавани и най-вече визуализирани в нашите мечти. Да си пожелаваме, да мечтаем и взаимно да се подкрепяме , за да се реализират нашите всеобщи „мечти“!

По повод Празника на община Струмяни, сърдечно желая на Вас и Вашите семейства много здраве, щастие, мъдрост, сили и положителна енергия  с която заедно да преодоляваме предизвикателствата на новото време!

Бъдете благословени!

Честит празник община Струмяни!

Емил Илиев

Кмет на община Струмяни

7 април 2021 година

 
Танцов ансамбъл "Малешевци"

Translate/Select language
 
Търсене
Бюлетин Култура на фокус
Община Струмяни - карта
Преоткрий България
Структурни фондове на ЕС