Защита на потребителите
Новини
Стотици слънца изгряха на площадите на община Струмяни – старт на празниците, посветени на 7–ми април
04.04.2014

   Децата на Струмяни – в Илинденци, Струмяни и Микрево нарисуваха своята община: - в усмихнати лица, синьо небе, скали, цветя и много слънца. Малките детски ръчички дадоха старт на празниците, посветени на 7-ми април – празника на община Струмяни и щастливи, с тебеширени нослета, заобиколиха кмета на общината Емил Илиев - за обща снимка.

Успоредно с рисунките върху асфалт, стартира традиционният турнир по футбол и пръв подаде топката кметът. Осем отбора от общината ще мерят сили и ще се състезават за купата на кмета – от петък – с финал – в празничния понеделник.

   В петък вечер театралното представление на ДТ „Никола Вапцаров” - БОРЯНА"  ще развълнува публиката в Микрево с  вечната тема за  любовта и парите. „Боряна” от Йовков е един от бисерите в българската класика със своеобразна трактовка на борбата за духовно извисяване и свобода на човека с материалното му заробване. Ярки, колоритни, автентични българи разкриват тази драма, като ни докосват до най-дълбоките корени на националния архетип.
    Телевизия "Родина" се присъединява към празничното настроение с излъчване на филми за юбилейното десето издание на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" - Микрево, 2013!
На 7 април програмата започва с концерт на самодейните ансамбли от общината при читалищата, училищата и детските гради. Под надслов „С магията на Малешево и Пирин” стотиците самодейци от Микрево, Струмяни, Илинденци, Никудин, Игралище ще вплетат своята обич в концерт под режисурата на хореографа Любомир Марянски.

   Щафетата  след тях ще поемат духовият оркестър на община Сандански и съставът на мажоретките към Средното училище в Микрево, когато ще се открие официално и новата сграда на музейната сбирка в Струмяни.

    В официалната церемония и празничния концерт специално място има класът от абитуриенти на училището в Микрево, които вдигат знамето на България и заедно с кмета Емил Илиев ще бъдат домакини на празника. Концертът започва с композиция на танцовия ансамбъл „Малешевци” – „В Малешево д,идем” - хореография на Любомир Марянски, композитор Петьо Кръстев, носители на най-голямата награда на десетия международен фестивал / заедно с ансамбъл „Веселие” – Симитли/, певците Ирина Паскалева и Янко Неделчев ще направят китка от песни, за да се извие голямо хоро, огненото шоу „Дивинитас” ще запали страстите, а Камелия и духов оркестър „Вива Монтана” ще вдигнат адреналина с обичани песни, но и с композиции на Горан Брегович. В края на концерта празнична заря ще озари небето на Струмяни, а на другия ден училището организира по проект „Тупти” тържествен концерт-спектакъл „Заедно – с усмивки!” за международния ден на ромите.

Translate/Select language
 
Търсене
Бюлетин Култура на фокус
Община Струмяни - карта
Преоткрий България
Структурни фондове на ЕС