Защита на потребителите
Новини
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД „7-МИ АПРИЛ – ПРАЗНИКЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ“!
08.04.2019

На красивата открита сцена на площада в с. Струмяни бе дадено началото на празничния концерт по повод Празника на община Струмяни. Поздравителната програма започна с изпълненията на децата от ДГ "Патиланци" и СУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци, с. Никудин и с. Игралище и танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ - с. Микрево. За поредна година празникът събра десетки жители, гости, приятели, съмишленици, хора които милеят за родното място, които обичат нашата красива общината и които винаги носят частица от нея, където и да се намират по света.

Кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев поздрави и приведства с „Добре дошли“ всички жители и гости на празника на община Струмяни. В своето слово той сподели: „За мен като кмет има особено значение фактът, че вече седма поредна година сме заедно – заедно в емоцията и настроението на този празник, заедно и в работата, която вършим за доброто на нашата община. Дългият път, който изминахме, дава своите резултати и свидетелство за това са реализираните проекти и предстоящите нови такива, свързани с изграждане на Социални центрове за лица с психични разстройства – с. Каменица, Социален център в Нова Махала – с. Микрево, Информационен център – с. Микрево, няколко инфраструктурни проекти, свързани с обновяване и подобряване на уличната и канализационната мрежа на територията на общината, основен ремонт на Детска градина „Патиланци“, нова инфраструктура по коритото на река Цапаревска. Накрая да не забравим, че предстоящото откриване на КПП – КЛЕПАЛО е още една голяма стъпка към развието на общината и ще разкрие много възможности за населението.
Създаването на новия облик на общината ни изправя и пред нови предизвикателства за всички нас - да се грижим заедно за новите придобивки, да им се наслаждаваме, но и да ги опазим, за да можем да живеем в една истински европейска община. Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силния дух и традициите на нашата община.
Искрено вярвам, че с общи усилия можем да превърнем община Струмяни в още по-просперираща и по-красива отколкото е в момента, имаме големи мечти - за благоустрояване и за по-добър живот. Продължаваме с всички сили да се борим и да развиваме нашата община!
Честит празник, скъпи съграждани!
Бъдете живи и здрави! Бъдете благословени и никога не спирайте да вярвате в себе си и да следвате мечтите си! И още, от този ден, трябва да се вижда, къде мечтите ни и действителността се пресичат …. някъде преди следващия 7-ми април.“

Г-н Емил Илиев отправи специални благодарности за десетките поздравителни адреси и благопожелания които бяха получени по повод празника на община Струмяни.

Сред официалните гости на празника, който също отправиха своите поздравления към община Струмяни и нейните жители бяха: г-жа Златка Яневска - председател на Общински съвет Струмяни, отец Георги Танчев, г-жа Ан-Мари Мускат Фенех Адами – кмет на община Нашар, Република Малта, г-н Джовани Рувольов – кмет на община Калтанисета - остров Сицилия, Република Италия, г-н Василиос Летциос – община Агия, Република Гърция, г-жа Ванеса Дзеладини – община Нове Место – Република Словения, г-жа Илина Якова – управител на асоциация „ЮНИ – ПАРТНЕРС“, кметове и кметски наместници от общината, общински съветници в ОбС Струмяни и др.

Празничният концерт продължи с участието на гост-изпълнителите Радостина Паньова, Димана Боянова и Михаела Филева. 
Празничната заря допълни приятната атмосфера и веселието, което цареше в с. Струмяни.
С изпълнението на оркестър „Роял бенд“ със солист Кинче Вълчева завърши празникът на площад "7-ми април" в с. Струмяни.
/assets/Aktualno/0.2019/04.08/praznik Strumyani-2019.JPG

Translate/Select language
 
Търсене
Бюлетин Култура на фокус
Община Струмяни - карта
Преоткрий България
Структурни фондове на ЕС