Новини
„Топъл обяд“ в община Струмяни ще има до края на август
27.07.2020


До 31 август 2020 г. се удължава срокът на целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация - 2020“, по която Община Струмяни осигурява безплатно храна в домовете на 50 нуждаещи се лица от селата Илинденци, Струмяни, Микрево, Горна Крушица  и Каменица.

Подкрепата е предназначена за самотно живеещи възрастни над 65 г. – без доходи или с такива под линията на бедност, хора с увреждания и в невъзможност да се самообслужват. В целевите групи попадат и лица, които заради ограниченията във връзка с коронавируса не могат да осигурят прехраната си.

Обядът включва супа, основно ястие, хляб, десерт. Доставя се ежедневно до дома на потребителите в работни дни. При необходимост на потребителите ще бъде оказвана и допълнителна подкрепа - закупуване на хранителни продукти, лекарства и медикаменти, заплащане на сметки или такси (със средства на самите потребители).

Целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ се реализира чрез Агенцията за социално подпомагане.

Информация за лица в нужда може да бъде подавана на телефони – 087 920 4862 – Димитрина Ромева, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа.

Translate/Select language
 
Търсене
Община Струмяни - карта
Какво смятате за новата визия на сайта?