Новини
Инициативи по повод обявения „Месец на здравето“ се проведоха днес в община Струмяни!
10.06.2021
Днес, във връзка с обявения месец Юни 2021г. за месец на менталното и физическото здраве в община Струмяни, бяха осъществени две инициативи по проект „Предоставяне на здравни грижи и социални услуги на уязвимите общности в трансграничния район България – Гърция“!
В 9:00 часа в залата на Народно читалище „Будител-1997“ – с. Струмяни се проведе първият семинар на тема „Превенция и ранна диагностика на рака“, което бе от голямо информативно значение за уязвимите общности в общината.
Вторият семинар, който се проведе в ЦСРИ - с. Струмяни, бе на тема „Домашно насилие и агресия“.
И в двете инициативи взеха участие, представители на целевите групи по проекта – жители на община Струмяни, които получиха ценна информация за своето здраве и човешки права.
Лекториите бяха ръководени от д-р Никола Тороманов - завършил Медицински университет - Пловдив през 1996 г. В последните 20 години е водил лекции и семинари за раковите заболявания, лечението с антибиотици, образна диагностика. От 8 години преподава и в Кардиф Метрополитън - държавния университет на Уелс основно в областта на маркетинга и продажбите. Организира ежегодните срещи на Клуб Млад Онколог и има възможност да следи най-новите открития по отношение на превенцията и ранната диагностика на раковите заболявания и свързаните с тях фактори като стрес, диабет, затлъстяване и други.
Инициативите на община Струмяни през месец юни 2021г, свързани с менталното и физическо здраве продължават по обявената програма !
Заповядайте!

Translate/Select language
 
Търсене
Община Струмяни - карта
Какво смятате за новата визия на сайта?